Nieuws

Video: bezoek aan een valse Apple Store

Een Amerikaanse blogger heeft drie valse Apple Stores ontdekt in de Chinese provinciestad Kunming. De lokale overheid start een onderzoek.

Eind vorige week berichtten talloze media wereldwijd over een blogpost van de 27-jarige Amerikaanse Jessica Angelson, die uitgeweken is naar de Chinese provinciestad Kunming. De vrouw ontdekte in haar thuisstad drie officiële Applewinkels zonder licentie. Ze filmde haar bezoek aan een van de Apple Stores.

Net echt
De winkels hebben het concept van de Apple Store, een winkel met uitsluitend Apple-producten, bijna perfect nagebootst. De meeste werknemers geloofden zelfs dat ze voor Apple werkten. Apple heeft in China echter alleen officiële winkels in Shanghai en Peking.

[related_article id=”158256″]

Hoewel dertien winkels in Kunming wel toestemming hebben om producten van Apple te verkopen, horen de drie bewuste winkels ook daar niet bij. Apple heeft inmiddels aan The Daily Mail bevestigd dat de winkels geen erkende Apple Stores zijn, maar het weigert verder in te gaan op de zaak.

Persbureau Reuters bericht dat de lokale overheid de vele elektronicawinkels in de stad gaat doorlichten. Volgens Angelson waren de nepwinkels afgelopen weekend nog steeds geopend.

Echte iPads
Hoewel niet bevestigd, behalve door de manager van een van de valse Apple Stores, kunnen we ervan uitgaan dat de namaakwinkels wel echte spullen verkopen. De herkomst van de producten is echter onbekend, wat een eventuele garantieclaim voor de koper in de weg staat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business