Nieuws

Verkeer naar Google+ mindert al

Google+, het sociale netwerk van Google, ziet in de VS al een terugval in het aantal bezoekers. En wie er toch naartoe surfte, bleef minder lang.

Het is marktonderzoeksbureau Experian Hitwise dat deze ontwikkeling vaststelt. In de week die eindigde op 23 juli had Google+ 1,79 miljoen bezoeken. Dat is drie procent minder dan in de week daarvoor.

Het gemiddelde bezoek aan Google+ krimpt ook. Dat duurt nu nog vijf minuten en vijftien seconden, terwijl het eerder vijf minuten vijftig seconden was. Dat is een krimp van tien procent.

[related_article id=”158901″]

Bezoekers, niet aantal gebruikers
Google waarschuwt dat deze cijfers het aantal bezoeken weergeven, niet het aantal leden van het sociale netwerk. Bovendien houdt een externe meting geen rekening met twee belangrijke interactiewijzen: mobiel en via de navigatiebalk in andere Googleproducten, zoals het dropdownmenu in Gmail.

Dan is het ook nog de vraag of dit dipje van voorbijgaande aard is. Misschien moet het nieuwe van Google+ nog slijten, zodat het gebruik normaliseert en verder groeit. Ofwel is dit dipje een aanduiding dat Google+ dezelfde weg opgaat als Google Wave, een eerdere poging van Google om iets sociaals te doen. Wave is uitgedraaid op een gigantische flop.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business