Nieuws

Foxconn werft miljoen robots aan

De Taiwanese hardwarefabrikant Foxconn gaat de komende drie jaar een deel van zijn personeelsbestand vervangen door een leger van robots.

Dat meldt het Chinese nieuwsagentschap Xinhua. Hoeveel jobs er zullen sneuvelen is niet bekend, maar over een periode van drie jaar zullen er één miljoen robots in dienst worden genomen. Foxconn hoopt zo de stijgende loonkosten op te vangen en de productiviteit te verhogen.

Computers assembleren
De robots zullen ingezet worden voor simpele repetitieve taken waaronder verven, assemblage en lassen. Foxconn is de grootste hardwarefabrikant ter wereld en werkt in opdracht van Apple, Dell, Sony, Nokia en vele andere technologiegrootheden. Wereldwijd werken er zo’n 1,2 miljoen mensen voor het concern.

[related_article id=”152275″]

Een Chinese Foxconnfabriek in Shenzhen raakte vorig jaar negatief in het nieuws door een zelfmoordgolf onder werknemers. Minstens zestien arbeiders kozen voor de dood sinds het begin van 2010. Als reactie op de persaandacht installeerde de directie netten aan de gebouwen om zelfmoord te bemoeilijken. Ook verhoogde ze de lonen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business