Nieuws

Review: Le Tour de France

Le Tour de France brengt het wielrennen eindelijk naar consolegamers. Dat alleen al verdient een grote pluim en minstens de gele trui!

Geel voor Cyanide

Waar de FIFA-games jaarlijks recordcijfers breken en dat met gepast lawaai verkondigen, verzamelen de jongens achter de Pro Cycling Manager-reeks in relatieve stilte een gestaag groeiende fanbasis. En terecht, want ze zijn er in geslaagd om een niet echt gamevriendelijke sport met elke jaarlijkse editie beter, realistischer en gebruikersvriendelijker op te maken.
Pro Cycling Manager – Tour de France is wat er op de pc-versie staat; voor het debuut op de PlayStation 3- en Xbox 360-spelconsoles houden ze het kortweg bij Le Tour de France. Van de eerste stage aan de Passage du Gois tot de finale op de Champs-Elysees, voor wie enkel toekijkt en niet zelf speelt, lijkt het wel een sportuitzending. Je hoeft uiteraard niet zelf te trappen, maar probeert als een alomtegenwoordige ploegmanager je team naar de eindoverwinning te leiden. Jij beslist wie wanneer of waar demarreert, terugzakt, een teamgenoot uit de wind zet, enzovoort. Daarvoor hou je rekening met hun uithoudingsvermogen, vermoeidheid en algemene conditie. Het is zelfs mogelijk om een tijdelijke alliantie met een concurrerend team te smeden om bijvoorbeeld een iets te goed presterende derde tegen te werken. Want ook dat is wielrennen. Wie zich nu al van een gegarandeerd dopingschandaalloze Tour wil verzekeren, rijdt hem zelf met deze Le Tour de France.

 

[related_article id=”160734″]

cyanidecyclingfocusfrankrijkinteractivemanagerontspanningplaystationprops3studiowielrennenx360xbox

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen