Nieuws

Zelfrijdende Google-auto veroorzaakt ongeval

Een zelfrijdende wagen van Google heeft een kettingbotsing veroorzaakt in Californië. Volgens de zoekgigant is een menselijke chauffeur de schuldige.

De autoblog Jalopnik kreeg een foto toegestuurd. Daarop staan twee wagens van het model Toyota Prius die in een kop-staartbotsing verwikkeld zijn geraakt. Op de achterste wagen zijn de camera’s, lasers en andere hardware gemonteerd die Google gebruikt bij zijn experimenten om auto’s autonoom te laten rijden.

Menselijke chauffeur
Het ongeval deed zich voor in de buurt van Googles hoofdkwartier in Mountain View, in de Amerikaanse staat Californië. Google bevestigt tegenover All Things D dat een van zijn wagens betrokken was bij het ongeval, maar beweert dat op dat moment een medewerker aan het stuur zat. Volgens de woordvoerder zouden Googles zelfrijdende wagens al meer dan 160.000 mijl zonder incidenten achter de kiezen hebben.

[related_article id=”158901″]

Een ooggetuige van het ongeval vertelt aan NBC San Francisco dat er niet twee maar vijf wagens betrokken waren bij het ongeval. Volgens de vrouw reed de Prius van Google een andere Prius aan, die vervolgens tegen haar wagen botste. Zij raakte een andere wagen van hetzelfde model die uiteindelijk tegen nog een andere Prius tot stilstand kwam.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business