Nieuws

Hoeveel Samsung zit er in een iPhone 4?

Een kwart van de totale kostprijs van de onderdelen van de iPhone 4 is voor rekening van Samsung. Behalve concurrenten zijn Apple en Samsung dus ook partners.

De computers en mobiele apparaten van Apple worden wel ontworpen in de Verenigde Staten, maar de onderdelen komen voornamelijk uit Azië en de assemblage vindt daar ook plaats. The Economist verzamelde cijfers over de onderdelenleveranciers voor de iPhone 4 bij marktonderzoekers IDC en iSuppli en goot ze in een overzichtelijke infographic. Samsung blijkt een van de belangrijkste leveranciers te zijn.

Flash, RAM en A4-CPU
Zowel het Flashgeheugen waarin het besturingssysteem wordt opgeslagen als het werkgeheugen en de applicatieprocessor worden aangekocht bij de Zuid-Koreanen. Die drie belangrijke onderdelen maken 26% van de totale hardwarekosten van de iPhone 4 uit.

[related_article id=”158256″]

De relatie tussen Apple en Samsung is dus behoorlijk ambigu. Niet alleen is Samsung met zijn eigen smartphones en tablets een grote concurrent van Apple, de Zuid-Koreanen zijn ook een belangrijke leverancier van onderdelen voor de iPhone 4, het vlaggenschip van hun Amerikaanse concurrent.

Rechtszaken
Beide partijen vechten momenteel een bitse gerechtelijke strijd uit. Apple beweert dat Samsung de look and feel van de iPad heeft gekopieerd met de Galaxy Tab 10.1 en heeft de verkoop van dit tabletmodel van Samsung tijdelijk laten verbieden in de Europese Unie.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business