Nieuws

Waar blijft Belgacom met OnLive?

De Amerikaanse cloudgamingdienst OnLive steekt op 22 september de oceaan over naar Groot-Brittannië. Een concrete lanceerdatum voor België is er nog niet.

Met de televisieconsole van OnLive of met de software voor Mac, Windows, de iPad of Android-tablets kan je meer dan honderd videogames spelen over het internet. Een zware grafische processor is niet nodig omdat het rekenwerk in de cloud gebeurt en enkel het beeld naar je toe wordt gestreamd.

Serverpark West-Europa staat in België
In de Verenigde Staten is de dienst al meer dan een jaar beschikbaar. En op 22 september krijgt de Britse internetprovider BTplc de Europese primeur, zo werd vandaag aangekondigd. Belgacom verkondigde eind vorig jaar dat het het serverpark van OnLive voor heel West-Europa zal verzorgen en dat de dienst in 2011 ook naar ons land komt. 

Belgacom zal de dienst gedurende drie jaar als enige provider in België en Luxemburg in pakketvorm mogen aanbieden met televisie, internet en/of vaste telefonie. Wie geen klant is bij Belgacom kan rechtstreeks bij OnLive aankloppen.

"Dit najaar op een vrijdag"
Een telefoontje naar Belgacomwoordvoerder Jan Margot leert ons dat het lanceervenster intussen is bijgesteld naar dit najaar. In welke maand België aan de beurt is, kan Margot niet kwijt. Veel wijzer dan “Belgacom zal waarschijnlijk de aankondiging op een vrijdag doen zodat de dienst de volgende maandag al beschikbaar is”, worden we niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business