Nieuws

Brit aangehouden over watergevecht

Na de dagen van rellen en onrusten in Groot-Brittannië, houdt de Britse politie sociale media met arendsogen in de gaten. En schijnbaar met weinig zin voor relativering, ontdekte een 20-jarige Engelsman alvast. Zijn oproep om een massaal gevecht met waterpistolen te houden, bezorgt hem een afspraak in de rechtbank.

De 20-jarige uit Colchester had zijn oproep op Facebook gelanceerd en verspreid via de Blackberry Messenger-dienst (BBM). Het watergevecht zou vorige vrijdag plaatsvinden, maar nog daarvoor werd de Brit samen met een kompaan gearresteerd, meldt The Guardian. De jongeman werd op borgtocht vrijgelaten en zal op 1 september voor de rechter verschijnen.

Het is onduidelijk of de politie via social media-monitoring op het spoor kwam van het watergevecht, of via een ander kanaal. In Groot-Brittannië klinkt sinds de oproer in London en andere grote steden steeds meer de roep om zaken als BBM en Facebook beter in de gaten te houden. Indien nodig zouden de diensten zelfs offline moeten gehaald worden, verkondigde de Britse premier David Cameron zelfs in het Lagerhuis.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business