Nieuws

Universele web-API moet apps vrij maken

De Mozilla-stichting schaart zich achter een nieuwe API die gesloten applicatiewinkels zoals Apples App Store moet counteren.

Met de nieuwe webAPI zouden webapps op elk platform en in elke browser consistent zijn. Door de vele verschillen tussen browsermerken op mobiele toestellen is dat nu zeker niet het geval.

De native app-aanpak die momenteel meestal wordt gehuldigd, betekent dat voor Android, iOS, WP7 en elk ander mobiel platform telkens een nieuwe app moet worden geschreven. Ontwikkelaars die voor Android en iOS bouwen, moeten zelfs in verschillende talen werken, waardoor ze veel werk tweemaal moeten uitvoeren. Daarna moeten de apps verspreid worden via een appwinkel. In het geval van Apple betekent dat een (on)zekere wachttijd, omdat elke app door de iPhone-bouwer goedgekeurd moet worden.

[related_article id=”161563″]

Mozilla ziet meer heil in webapps, apps die binnen de (mobiele) browser draaien. Een API die het mogelijk maakt voor webapps om te interageren met de hardware of andere apps is daarbij noodzakelijk. Dat wordt dus webAPI, een initiatief waar Mozilla nu nog aan sleutelt maar later aan het W3C gaat voorleggen, schrijft ReadWriteWeb.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business