Nieuws

SageThumbs 2.0.0.11

De Windows Verkenner laat van sommige bestandsformaten een miniatuurvoorbeeld zien. Handig, maar het aantal ondersteunde formaten is beperkt. SageThumbs is veel minder kieskeurig.

SageThumbs installeert zich als een shell-extensie: een uitbreiding dus van de Verkenner. Dat merk je snel genoeg: je krijgt nu van meer dan 160 grafische formaten automatisch een miniatuurvoorbeeld te zien, waaronder psd en tal van raw-formaten. De maker maakt daarbij gebruik van dezelfde bibliotheek als de bekende tool XnView.

[download_file]

Open je het contextmenu van zo’n (ondersteund) beeldbestand, dan kan je het plaatje bovendien naar het klembord kopiëren of als bureaubladachtergrond instellen. Van hieruit kan je het ook als bijlage doormailen en zelfs naar een ander grafisch formaat converteren (jpg, png, gif of bmp).

Via het Options-menu bepaal je overigens zelf van welke grafische formaten je zo’n miniatuurvoorbeeld wil zien en in welke afmetingen dat moet gebeuren. Als je dat zo instelt, verschijnt boven het miniatuurplaatje tevens een aanduiding van het grafische formaat.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business