Nieuws

DiskInternals NTFS Recovery

Per ongeluk bestanden wissen is een ramp, vooral als je geen back-up hebt gemaakt. Om ze terug te halen, heb je een krachtige hersteltool nodig, zoals NTFS Recovery. Deze tool is bovendien eenvoudig in gebruik.

Vergeleken met gratis concurrent Recuba vindt en herstelt NTFS Recovery een veel groter aantal bestanden.

Als je dus meerdere machines hebt en regelmatig een schijfherstel moet uitvoeren, zul je veel aan dit programma hebben. Naast herstellen bezit het programma een aantal extra’s, zoals het vermogen om back-upimages te maken van je harde schijf. Het is ook in staat om een klein gedeelte van de schijf toegankelijk te maken als de rest te beschadigd is om te lezen.

Bekend gezicht
NTFS Recovery toont een Verkenner-achtige lijst van de schijven op je systeem en biedt aan ze te scannen op gewiste bestanden en mappen. Je kunt daarbij kiezen voor partities of, in het geval van schade, de hele schijf. Tijdens het testen doet het programma twintig minuten over een schijfpartitie van 40 GB. Met een moderne harde schijf ben je dus wel even zoet.

We krijgen een lijst te zien met mappen die de naam dragen van verschillende bestandsuitgangen als pdf en xlsx. Een map openen leidt naar een lijst met logisch gegenereerde bestandsnamen, maar dankzij de previewfunctie kun je wel zien of het geselecteerde bestand datgene is waar je naar op zoek bent.

Er is ook een aparte zoekfunctie, waarmee je alleen in tekstbestanden kunt zoeken naar trefwoorden waarvan je weet dat die in een document voorkomen. De gevonden bestanden kun je naar een harde schijf of netwerk herstellen, branden of uploaden naar FTP.

Minder goede punten
Hoe krachtig NTFS Recovery ook is, het heeft zijn zwakke punten. Zo kan het geen pdf-bestanden previewen en moet je dus door de ruwe code ploegen om de inhoud te weten te komen. Ook is de applicatie op sommige plekken slecht vertaald.

Dit is geen krachtige herstelbeheerder als Paragon Hard Disk Manager, maar wel een die verloren goederen terugvindt. DiskInternals biedt bijna twee dozijn verschillende producten aan voor bestandsherstel, maar voor powerusers is dit onze favoriete redder in nood.

DiskInternals NTFS Recovery
Prijs: 99,99 dollar (Standard Edition) (september 2011)

PRO: vindt een hoog percentage van gewiste bestanden terug; zoekfunctie; documenten previewen voor sneller resultaat.
CONTRA: lange scantijd; zoekfunctie werkt niet voor pdf-documenten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business