Nieuws

Final Cut Studio 3 toch weer te koop

Apple is in alle stilte opnieuw begonnen met het verkopen van Final Cut Studio 3, de professionele videobewerkingssoftware die het eerder dit jaar uit de verkoop nam.

De website Macrumors merkte gisteren op dat Apple het softwarepakket te koop aanbiedt, ondanks dat het eerder dit jaar werd vervangen door Final Cut Pro X. De software is alleen verkrijgbaar via Apples telefonische verkoopafdeling, niet online of in de winkel. Final Cut Studio 3 kost 999 dollar, de prijs die het pakket kostte voor de vrijgave van Final Cut Pro X.

Een woordvoerder van Apple zegt dat de software nog steeds op pensioen is: “Net als bij onze andere producten die aan het einde van hun leven zijn, verkopen we een beperkte voorraad van Final Cut Studio 3 via de telefoon. Klanten die het pakket nodig hebben voor hun projecten kunnen dus zeker bij ons terecht.”

[related_article id=”158256″]

Apple lanceerde Final Cut Pro X in juni. De software was exclusief in de Mac App Store te verkrijgen voor 299 dollar. Ervaren gebruikers vonden dat de nieuwe versie wel erg afweek van vorige edities, en dat lieten ze duidelijk merken op internet en in hun productbesprekingen.

Vergelijkbaar met iMovie
De software was zelfs het slachtoffer van een grap van de Amerikaanse presentator Conan O’Brien: hij en zijn medewerkers maakten een videoparodie op Final Cuts nieuwste mogelijkheden. Apple reageerde met een vraag-en-antwoordpagina, waarop je kon lezen dat nieuwe functies toegevoegd zouden worden in toekomstige versies van het pakket.

Apple ervoer een vergelijkbare overgangsfase van iMovie HD 6 naar iMovie ‘09. De nieuwe iMovie maakte toen plots deel uit van de iLife-bundel en had een opmerkelijke metamorfose ondergaan. Uiteindelijk konden klanten iMovie HD 6 gratis downloaden, zodat ze hun vertrouwde iMovie konden gebruiken terwijl ze de rest van iLife bijwerkten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business