Nieuws

Entertainment op het internet

Productief? Hoezo, productief? Onder het motto "Time you enjoy wasting, is never wasted", een categorie met misschien niet meteen praktische, dan wel zeer onderhoudende apps. Absoluut nefast voor al wie echt iets gedaan moet krijgen. Met uitzondering van de muziekapps misschien.

Grooveshark www.grooveshark.com
Zit als Belgje maar eens op het internet, met zijn Hulu en andere streamingsites die geen van alle in ons land actief zijn. Veel keuze heb je niet als het aankomt op gratis en legale onlinemuziek. Gelukkig is daar Grooveshark, een streamingservice waar mensen hun eigen platencollectie online kunnen zetten. En jij mag gratis meeluisteren naar alles wat online staat.

22tracks www.22tracks.com
Nog meer muziek. Op 22tracks vind je een online-jukebox met 22 playlists in verschillende genres. Elke playlist bestaat uit, je raadt het nooit, 22 nummers. Op deze app kan je niet zelf op zoek gaan naar een nummer dat je wil horen, de dienst is eerder voor de avontuurlijke muziekontdekker.

De playlists worden samengesteld door Amsterdamse dj’s, en regelmatig geüpdatet. Een handige manier om bij de tijd te blijven, dus, en een van de leukere om nieuwe muziek te ontdekken. Leuk extraatje: je hoeft niet eens te registreren.

YouTube www.youtube.com
Dé ultieme timewaster. Naast de enkelingen die effectief leuke ideeën uitwerken of uitleggen hoe je een gootsteen ontstopt, staat deze site vol filmpjes over mensen die plat op hun gezicht vallen, mensen die plat op hun gezicht vallen en … mensen die plat op hun gezicht vallen. En katten. Veel katten.

Sinds de promotionele media de weg naar YouTube gevonden hebben, is dit meteen ook de plek voor sneek previews van muziekvideo’s en filmtrailers.

Vimeo www.vimeo.com
Als YouTube de VT4 van het internet is, dan is Vimeo de Canvas. Hier geen thuisfilmpjes met Jackass-stunts of clipjes die uit cartoons zijn geknipt. Wat je wel te zien krijgt, zijn kunstige kortfilmpjes, creatieve animaties en muziekvideo’s die door de makers zelf worden opgeladen. Een verademing, tenzij je natuurlijk heel erg veel van katten houdt.

Angry Birdshttp://chrome.angrybirds.com/
Natuurlijk zijn er een massa sites met Flashgames, maar Angry Birds is de eerste met een echte webapp. Dit spel met de boze vogels en hun katapult is al razend populair op iPad, iPhone, Android en ander draagbaar spul, maar nu kan je dus ook je tijd verdoen op je pc. Het heet Chrome Angry Birds, maar ik kreeg het ook in Firefox aan de praat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business