Nieuws

Applicaties voor de kunstenaar

Ik wissel al eens graag van omgeving om inspiratie te vinden. Acht apps voor de moderne kunstenaar die net zo lief online naar de mosterd op zoek gaat. ?

Aviary www.aviary.com
Dit moet zowat de meest complete onlinesuite zijn voor creatievelingen. Op Aviary vind je screenshotsoftware en een uitgebreide tekenapplicatie, je kan er vectors mee tekenen, foto’s mee bijwerken en muziek mee maken. Dat werkt allemaal netjes in je browser. Aviary heeft ook een sociaal luik, waarin je kan uitpakken met je werkjes, en commentaar geven op andermans kunst.

JayCut  http://jaycut.com
Omdat niet iedereen een videobewerker in huis wil halen voor dat ene vakantiefilmpje, heeft JayCut de gratis onlinevideo-editor ontwikkeld. Het ziet er best goed uit, en heeft een stevig arsenaal aan mogelijkheden. Hij is misschien iets ingewikkelder dan een programma als Windows Movie Maker, maar JayCut heeft dan ook meer trucjes in huis.

Let wel dat je een deftige internetverbinding nodig hebt; video neemt nog altijd heel veel plaats in, en de laadtijden stellen mijn geduld een beetje op de proef.

SumoPaint http://www.sumopaint.com
Een van de betere online-tekenprogramma’s. Niet zo uitgebreid als Aviary, maar Sumopaint biedt wel een groot gamma aan tools om te tekenen en retoucheren. Je laadt ook hier je kunstwerkjes op, die bekeken, becommentarieerd en, als je dat over je hart kan krijgen, bewerkt worden door mede-Sumo’s.

Picnik www.picnik.com
Een onlinefotobeheerder waarmee je zowel foto’s bewerkt als collages, filmpjes en kaartjes maakt. Leuk zijn de stickers die je op de foto’s kan plakken. Alle foto’s die je hier bewerkt, en de collages die je net gemaakt hebt, kan je ook meteen delen met al je vriendjes op Picasa, Twitter, Flickr enzovoort.

Photoshop.comwww.photoshop.com
De naam zegt het al. Photoshop.com is het fotobewerkingsprogramma Photoshop, maar dan online en gratis. De middelen zijn uiteraard iets beperkter, maar laat dat je niet tegenhouden om foto’s te uploaden en ze snel bij te werken.

Maak je een account aan, dan kan je zowel de editor als de fotobeheerder gebruiken. Leuke gimmick is de Style Match, waardoor Photoshop de stijlelementen en sfeer van een foto probeert toe te passen op een andere foto.

Floorplanner www.floorplanner.com
Je zit te dagdromen van radicale renovaties in je huis, maar hebt geen idee hoe dat eruit zal zien? Dan is Floorplanner een handige designtool voor jou. Promoveer jezelf tot architect en zet een grondplan op, dat je daarna met een druk op de knop in een 3D-model vormgeeft. Floorplanner geeft je zo een goed zicht op veranderingen, maar het is ook gewoon leuk om mee te spelen.

Penzu http://penzu.com
Je zou het bijna vergeten in deze sociale tijden, maar soms wil je iets kwijt wat niemand anders hoeft te lezen. Met Penzu doe je net dat, maar dan online. Je maakt een dagboek aan, en dat staat default – hou je vast – helemaal privé.

Vertrouw je diepste, donkerste en meest persoonlijke gedachten aan het virtuele papier toe, en ze worden veilig voor jou in de cloud opgeslagen. Penzu zet heel hoog in op privacy, dus je kan met een gerust gemoed aan die wereldschokkende biografie werken, tot hij klaar is om de rest de wereld onder ogen te komen.

Toch nog die neiging om spontaan je privéleven met de buitenwereld te delen? Kan ook, maar pas na enkele klikjes.

Noteflight www.noteflight.com
Met Noteflight zet je noten online op de notenbalk, en als je klaar bent, kan je op de play-knop drukken om naar je compositie te luisteren. Deze dienst is best uitgebreid en je kan het gebruiken om te componeren, dan wel om je net verzonnen riedeltje in leesbare vorm te zetten. Ik had enorm veel moeite om er zelfs maar Jingle Bells in te zetten, maar ik heb dan ook geen halve seconde notenleer gehad in mijn leven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business