Nieuws

WebOS blijft hij HP

Volgens een uitgelekte memo aan zijn medewerkers wil HP het besturingssysteem WebOS behouden nadat het zijn computerafdeling afstoot.

Toen HP smartphonemaker Palm overnam, was dat vooral vanwege het WebOS. Nu bekend is dat HP zijn computerafdeling (officieel Personal Systems Group) wil afstoten, zijn de ogen ook gericht op de toekomst van het mobiele besturingssysteem.

Maar uit twee memo’s die Precentral.net kon inkijken, blijkt dat HP zijn Palm-aankoop in tweeën splitst. De hardware zal terechtkomen in de computerafdeling, de software (en bijhorend personeel) belandt in de onderzoeksafdeling van het bedrijf, Office of Strategy and Technology.

[related_article id=”152275″]

De beslissing is volgens de memo onmiddellijk van kracht. Tegelijk zegt Todd Bradley, hoofd van de Personal Systems Group, in een gesprek met persbureau Reuters dat hij van plan is om de te dumpen afdeling als zelfstandig bedrijf voort te zetten.

Tablets
Bradley gaat zelfs nog een stapje verder. Op de vraag of er in die zelfstandige toekomst ook tablets zullen verschijnen antwoordde hij: “Zeker, tabletcomputing is een absoluut relevant marktsegment.” Een opvallende uitspraak, aangezien HP zijn Touchpad enkele weken na de lancering alweer schrapte.

Verkopen aan concurrenten zoals Acer ziet Bradley niet zitten volgens Reuters. Volgens hem is een zelfstandige pc-afdeling de beste keuze voor aandeelhouders, vanwege belastingen en om andere redenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business