Nieuws

Gezichtsherkenning verbetert 3D-zonder-bril

Sony heeft een folie voor laptopschermen gemaakt waarmee je driedimensionale beelden kan bekijken zonder bril. Het bijzondere is de gezichtsherkenning die meehelpt aan een optimaal beeld.

De technologie van Sony gebruikt een lenticulaire lens om het driedimensionale beeld te kunnen weergeven. Iedereen heeft al wel eens een lenticulaire lens gezien. Het is het geribbelde plastic dat voor een plaatje hangt en afhankelijk van hoe je het plaatje houdt, krijg je een andere afbeelding te zien.

Bij 3D-technologie stuurt de lens het licht zo dat je linker- en je rechteroog een ander beeld opvangen. De Nintendo 3DS is ongeveer het bekendste toestel met een lenticulaire lens. Enige nadeel bij de 3DS is dat mensen duizelig worden als ze niet in de optimale kijkhouding zitten. Dan krijgen de ogen niet de juiste beelden te zien en wordt de 3D-ervaring verstoord.

[related_article id=”152275″]

Webcam
Sony heeft nu een folie met zo’n lenticulaire lens die in principe op elke laptop kan werken. Tot zover niets bijzonders, maar het Japanse bedrijf probeert het probleem van de kijkhoek op te lossen door de webcam in het scherm te gebruiken. Via de camera weet de computer waar je je voor het scherm bevindt en past hij het beeld aan.

Zolang je ergens tussen de 30 centimeter en een meter verwijderd bent van het scherm en je je ergens tussen de 60 en 120 graden voor het scherm bevindt, kan de laptop het aan.

Het demomodel dat onze collega’s van CNet hebben gezien, is een folie die ontwikkeld is voor de Sony Vaio S-serie met een scherm van 15,5 inch. In oktober moet het product op de markt komen voor 129 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business