Nieuws

Samsung Galaxy Tab 10.1

Twee maanden na de Galaxy Tab 10.1v is het de beurt aan de Galaxy Tab 10.1. Is het verschil tussen beide tablets groter dan die ene letter in de naam?

Het was nogal verwarrend. Na de bekendmaking van de Galaxy Tab 10.1 begin dit jaar, werd het ontwerp halverwege het parcours aangepast, vanwege de verbeterde iPad 2. Samsung moest en zou de dunste tablet hebben. Vodafone kreeg daardoor de exclusieve rechten om het dikkere model, De Galaxy Tab 10.1v, te verkopen. Met de Galaxy Tab 10.1 brengt Samsung nu zijn echte iPad2-killer op de markt.

Minder megapixels
Met 8,6 cm en 565 gram is hij dunner en lichter dan de iPad 2. De afwerking is een stuk degelijker dan bij de Tab 10.1v, maar het dunne profiel heeft wel één nadeel. De 8 megapixelcamera uit de Tab 10.1v heeft plaats moeten ruimen voor een 3 megapixelvariant, beide wel met HD 720p-filmopname.

De touchscreen is uitstekend, maar de lichtsensor verandert soms wat agressief zijn helderheid. De ingebouwde videospeler kan de bekendste formaten afspelen tot 1.080p, een luxe vergeleken met de beperkingen van de iPad 2.

De grootste verandering vergeleken met de Tab 10.1v is Samsungs Touchwiz UX, een schil over Android 3.1. Weg met de blauwe neoneffecten, in de plaats daarvan krijgen we aangename kleurrijke menu’s. Daarnaast bevat de Tab 10.1 drie zogenaamde hubs. De Music Hub biedt je de mogelijkheid om muziek af te spelen en aan te kopen.

Stabieler en sneller
De Readers Hub bundelt mooi al je e-boeken en laat je kranten, e-boeken en magazines rechtstreeks aankopen. Dat laatste hebben we nog niet kunnen nakijken, omdat op het moment van schrijven de software het alleen mogelijk maakt om e-boeken te lezen.

Googles update naar Android 3.1 brengt veel meer stabiliteit en snelheid naar de Tab 10.1. Als Google in dit tempo doorgaat, ziet de toekomst van Android voor tablets er rooskleurig uit.

Valt er dan helemaal niets aan te merken? Toegegeven, de iPad 2 werkt nog net dat tikkeltje vlotter, maar dat stoort niet. Wel missen we in tegenstelling tot andere Android-tablets een USB- en geheugenkaartsleuf. Toch is de Galaxy Tab 10.1 de beste Android-tablet van het moment.

Samsung Galaxy Tab 10.1
Prijs wifi: 479 euro (september 2011)
Prijs wifi+3G: 599 euro (september 2011)

PRO: knappe Samsung-skin; heel dun; leest veel videoformaten.
CONTRA: geen geheugenkaartsleuf; standaard geen USB-aansluiting.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business