Nieuws

Twitter haalt 100 miljoen actieve gebruikers

Een nieuw record voor Twitter. De berichtendienst haalt de kaap van honderd miljoen actieve gebruikers. Al wil dat niet zeggen dat die allemaal zelf twitteren.

Actieve gebruikers zijn leden die minstens één keer per maand inloggen. Algemeen directeur Dick Costolo maakte volgens Mashable de cijfers zelf bekend.

In totaal heeft de site tweehonderd miljoen geregistreerde gebruikers, van wie de helft minstens elke maand inlogt. Zo’n vijftig miljoen daarvan gebruiken de dienst elke dag. Net zoals bij Facebook is het mobiele aspect belangrijk. 55 miljoen gebruikers loggen in vanaf een gsm of tabletcomputer. De site zelf trekt vandaag 400 miljoen bezoekers per dag.

Gebruikers versus twitteraars
Honderd miljoen actieve leden staat echter niet gelijk aan honderd miljoen twitteraars. Ongeveer veertig procent van hen heeft de afgelopen maand zelf geen berichten geplaatst. Het gaat hier over mensen die Twitter gebruiken als nieuwskanaal, omdat ze bijvoorbeeld bepaalde media of beroemdheden volgen.

Lokale opmars
De microblogdienst kende zoals veel webdiensten eerst vooral een select publiek. Zo waren marketeers en journalisten snel aanwezig. De laatste tijd kan de dienst een veel groter mainstream publiek aantrekken, ook in de Benelux. Zo werd recent de ramp op Pukkelpop in minder dan een uur tijd een trending topic op de site. Gisterenavond dook dan weer plots het woord ‘aardbeving’ op, na lichte aardschokken in de buurt van Nijmegen.

Costolo ziet een gezonde groei en verwacht dat er eind dit jaar 126 miljoen actieve gebruikers zullen zijn. Elke dag worden er 230 miljoen tweets verzonden. Dat zijn er één miljard om de vijf dagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business