Nieuws

HTC zoekt eigen besturingssysteem

Smartphonefabrikant HTC is op zoek zijn naar een eigen mobiel besturingssysteem. Dat vertelt bestuurslid Cher Wang in een interview met The Economic Observer of China.

De raad van bestuur van HTC verkent momenteel de opties om een eigen mobiel besturingssysteem aan te kopen, schrijft Focus Taiwan. Op dit moment wachten WebOS, dat onlangs door HP werd afgevoerd, en MeeGo, dat maar op één smartphone van Nokia te vinden is, op een koper. Er is volgens Wang nog geen beslissing genomen en er zou ook geen haast bij zijn.

Zelf bouwen is geen vereiste
“We kunnen elk besturingssysteem gebruiken”, zegt Wang. “Onze sterkte schuilt in onze kracht om besturingssystemen te doorgronden. Er zelf eentje bouwen is dus geen vereiste. Door nieuwe lagen toe te voegen onderscheiden we ons van de concurrentie”, aldus de HTC-topvrouw.

[related_article id=”161563″]

HTC verkoopt smartphones met het Android-besturingssysteem van Google en Windows Phone 7 van Microsoft. De Android-toestellen van HTC onderscheiden zich van de concurrentie door de grafische Sense-interface, die de fabrikant over het besturingssysteem drapeert. Het Taiwanese HTC bracht in 2008 met de G1 als eerste fabrikant in samenwerking met Google een Androidsmartphone op de markt.

Concurrentie van Motorola
De zoektocht naar een eigen besturingssysteem wordt deels gedreven door de recente overname van concurrent Motorola door Google. De zoekgigant kocht het bedrijf om zich met patenten te wapenen in de juridische strijd rond Android. Hoewel dit ook voor HTC goed nieuws is, heerst de vrees dat Motorola eerder toegang zal krijgen tot nieuwe versies van Android en updates.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business