Nieuws

Microsoft stopt meer Diginotar-certificaten

Microsoft en Adobe hebben security-updates uitgebracht. Microsoft heeft daarbij zes extra rootcertificaten geblokkeerd naar aanleiding van de Diginotar-hack.

Microsoft had eerder als een van de eerste softwarebedrijven al een reeks certificaten laten blokkeren. Maar als onderdeel van Patch Tuesday komen er daar nog een paar bij. In totaal zijn er vijf updates die vijftien lekken dichten in Windows, Office, Excel, Sharepoint, Windows Server en Office Web Apps.

Gelijk met de patches trekt Microsoft veiligheidscertificaten in van Entrust en Cybertrust. Beide hebben certificaten uitgevaardigd namens het Nederlandse Diginotar. Dat bedrijf werd gehackt door een onbekende Iraniër, waarschijnlijk met als doel om het internetverkeer van bepaalde mensen in Iran af te luisteren.

[related_article id=”161452″]

Intussen hebben Microsoft, Google Chrome, Firefox, Opera, Adobe en Apple de certificaten van Diginotar op een zwarte lijst gezet.

Adobe
Adobe heeft in zijn meest recente update een aantal kwetsbaarheden in Adobe Reader en Acrobat opgelapt. Volgens de informatie van Adobe was het mogelijk dat een hacker via de software controle over de computer zou krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business