Nieuws

‘Gmail is ingeburgerd bij bedrijven’

Googles e-maildienst Gmail is ingeburgerd bij bedrijven, zegt onderzoeksbureau Gartner. En er is maar weinig ruimte meer voor een andere speler dan Google of Microsoft.

E-maildiensten in de cloud zijn in totaal goed voor drie tot vier procent van de totale zakelijke markt voor e-mail. In die niche is Google dus een speler van belang geworden. Het bedrijf heeft ongeveer de helft van alle onlinemail voor bedrijven in handen.

Google verkoopt zijn mailoplossing nu al vijf jaar aan bedrijven en heeft er een leefbaar alternatief voor Microsofts Exchange Online van gemaakt. Al die tijd heeft Google functies en beheerdersopties aan de dienst toegevoegd.

[related_article id=”161452″]

Nu is ook offlinetoegang mogelijk, sinds Gmail HTML 5 is gaan gebruiken. Wat het voor bedrijven ook weer makkelijker maakt om voor Gmail te kiezen.

Google heeft er trouwens nooit een geheim van gemaakt dat het rechtstreeks de concurrentie wil aangaan met Microsoft.  Zo heeft het ook al software vrijgegeven waarmee je Exchange kunt vervangen door Googles Gmail, maar waarmee de gebruikers toch hun vertrouwde Outlook blijven gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business