Nieuws

HP schuift Apotheker aan de kant

Computergigant HP kondigt het ontslag van zijn directeur Leo Apotheker aan en heeft meteen een opvolger klaar: Meg Whitman (55), de voormalige topvrouw van eBay.

Lang heeft Leo Apotheker niet aan het hoofd van ’s werelds grootste computerfabrikant gestaan. Hij volgde in november van vorig jaar Mark Hurd op, die moest aftreden na klachten over seksuele intimidatie en gesjoemel met onkostennota’s. In de elf maanden dat Apotheker het beleid voerde, daalde het aandeel van HP met liefst 45% in waarde. Dat meldt Marketwatch.

Koers blijft behouden
De koers die HP onder Apotheker insloeg, het afstoten van de computerafdeling en de WebOS-hardware en de overname van het Britse Autonomy, blijft aangehouden. Dat vertelde Whitman in haar eerste gesprek met analisten en investeerders. Ze staat ook achter die strategie, maar wil wel dat er snel een beslissing wordt genomen rond het verkopen of afsplitsen van de computerafdeling.

Whitman stond in de succesperiode van 1998 tot 2008 aan het hoofd van veilingsite eBay. Ze wordt nu de vierde algemeen directeur van HP in amper dertien maanden tijd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business