Nieuws

Review: Pac-Man & Galaga Dimensions

Je krijgt heel wat game voor je geld, al zullen de veteranen in vier zesde van het aanbod moeten afwegen of het voor hen nostalgie of herkauwen wordt.

Zes games

Onder deze dubbele titel zitten eigenlijk zes verschillende games. Nu ja, verschillende. Je krijgt het originele Pac-Man en Galaga, twee arcadeklassiekers gezegend met een voor videogames haast prehistorische leeftijd. Vraag is of iemand nog behoefte heeft aan de zoveelste remake van de hapgrage bal die je een weg door alsmaar weer hetzelfde doolhof laat happen of een ruimteschip van onderaan het scherm golf na golf van vijanden in het vizier probeert te nemen. Eerbetoon, nog eens langs de kassa passeren of geschiedenisles voor de nieuwe generatie gamers die hun eerste stappen met Nintendo’s 3DS-console zetten? We laten het in het midden. Minder makkelijk te verantwoorden is de aanwezigheid van twee nog niet zo heel erg lang geleden uitgebrachte games: Pac-Man: Championship Edition en Galaga Legions. In het eerste geval een aardige, in het tweede een geweldige aanwinst voor de reeks en hier vooral te klasseren onder ‘mooi meegenomen’.
De hoofdrolspelers zijn echter Pac-Man Tilt en Galaga 3D Impact, twee games die wel iets nieuws aan hun arcadevoorouders toevoegen, de gameplay uitbreiden en volop gebruikmaken van de bewegingsgevoelige sensoren en 3D-weergave waar Nintendo’s nieuwe handheldconsole zo graag mee uitpakt.

[related_article id=”160734″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business