Nieuws

Yumi Multiboot USB Creator 0.0.2.8

Een live-cd kan best handig zijn. Bijvoorbeeld als Windows weigert op te starten en je aan je data op de systeempartitie wil. Of je wilt een vermoed virus niet de kans geven zich in het geheugen te nestelen. Nog handiger is een live USB-stick. Met Yumi heb je die zo voor elkaar.

Makkelijker kan haast niet. Je start Yumi Multiboot USB Creator op, duidt de stationsletter van je USB-stick aan en kiest de Linux-distributie die je op de stick wil hebben. In de lijst tref je verschillende versies aan van de volgende distributies: Fedora, Linux Mint, Opensuse Live, Ubuntu en nog een 26-tal andere, verzameld in de rubriek Other Distros Alphabetical.

[download_file]

Tot de bekendere horen onder meer CentOS, Damn Small Linux, Debian Live, Knoppix, Puppylinux en Slax. Andere nuttige rubrieken zijn nog Netbook Distributions (vier distro’s), Antivirus Tools (zes distro’s), System Tools (negentien distro’s) en Other OS/Tools (waaronder Hiren’s Boot CD en Windows Vista/7 Installer). Ken je nog op een andere distributie die niet in de lijst staat opgenomen, selecteer dan helemaal onderaan Try an Unlisted ISO.

Heb je de geselecteerde distributie (isobestand) al op je schijf staan, dan hoef je daar maar naar te verwijzen. Je kunt de distributie echter ook meteen van het internet downloaden: Yumi doet dat nagenoeg volautomatisch.

Op het einde van de installatie kun je gerust nog andere distro’s aan je stick toevoegen. De kracht van Yumi is dat die een multibootstick aanmaakt, waarbij je dus via een bootmenu uit verschillende besturingssystemen kunt kiezen.

Kortom, Yumi is een uitstekende tool voor wie verschillende livedistributies op een USB-stick wil.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business