Nieuws

Firefox 7 vreet minder geheugen

Firefox 7 is pas uit en belooft een aantal veranderingen tegenover de laatste bèta die beschikbaar was. Zo vreet hij minder geheugen dan voorheen.

De cijfers die browsermaker Mozilla geeft over het geheugen dat Firefox minder nodig heeft, lopen nogal uiteen. “Vaak twintig tot dertig procent minder en zoms zelfs vijftig procent minder”, zegt een Mozillamedewerker in een blogpost. De resultaten hangen volgens hem wel fors af van de geopende sites.

[download_file]

Wie zelf wil proberen of de nieuwe Firefox 7 echt sneller is, kan hem downloaden via de link onder aan dit artikel. We zijn benieuwd of het verschil ook echt voelbaar is in het dagelijkse gebruik.

Snelheidsgegevens
Mozilla is trouwens even benieuwd om te weten hoe zijn nieuwe browser in het echt presteert. Daarom levert het bedrijf een Telemetry mee, een stuk software dat anonieme gebruikersgegevens verzamelt. Telemetry vraagt wel eerst netjes de toestemming om gegevens anoniem door te sturen.

Telemetry houdt vier parameters in de gaten: geheugengebruik, het aantal processorkernen, opstarttijd en de tijd die nodig is om het geheugen weer op te poetsen. Nieuwsgierige Firefoxgebruikers kunnen ook de extensie about:telemetry installeren om hun persoonlijke statistieken te raadplegen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business