Nieuws

Universiteit Leuven schrapt internetlessen

De internetlessen die de KULeuven (KUL) plande om overbezetting van de aula"s te vermijden, gaan voorlopig toch niet door. Dat maakte de universiteit woensdag bekend. De beslissing komt er na protest van de studenten.

De KUL had het plan opgevat om de eerstejaarsstudenten communicatiewetenschappen en politieke en sociale wetenschappen voor bepaalde vakken beurtelings (niet) naar de colleges te laten komen. De groep die een week niet welkom was, zou dan het opgenomen college online kunnen bekijken. De maatregel moest de overbevolking van de aula"s tijdens de eerste weken van het universiteitsjaar verminderen.

Gebrek aan contact
De Leuvense universiteit laat nu weten dat plan voorlopig te laten varen. Studenten vonden de lessen op de campus noodzakelijk om het contact met de professoren en de medeleerlingen te behouden.

Vooral voor eerstejaars is dat belangrijk, aldus Inge Geerardyn, ondervoorzitter van de overkoepelende studentenorganisatie Loko: "Zo"n weblecture mag een contactuur niet vervangen. Dit is een gemakkelijkheidsoplossing."

Ook de studentenvereniging Politika protesteerde al tegen het plan van de KUL: "Het kan niet dat het recht op onderwijs ontzegd wordt aan studenten die evenveel inschrijvingsgeld betaald hebben om lessen bij te wonen als studenten uit minder bevolkte richtingen of met grotere aula"s."

Extra lokalen
De KUL heeft nu een andere oplossing gevonden voor de overbevolking van de aula"s, meldt decaan Katlijn Malfliet: "We hebben bijkomende lokalen ter beschikking gekregen, waardoor we de mogelijkheid hebben om de studenten allemaal in een klassiek hoorcollege les te laten volgen."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business