Nieuws

Mobistar-modem zet wifitoestellen om in 3G

Mobistar brengt een 3G-modem op de markt die het wifisignaal van andere toestellen omzet in 3G. Zo kan je met elk wifitoestel op het mobiele netwerk.

De bedoeling met de 3G/wifi-modem, zoals Mobistar het apparaat noemt, is om toestellen die enkel over wifi beschikken ook op het 3G-netwerk beschikbaar te maken. In het geval van een laptop, tablet of smartphone met enkel wifi, maakt je toestel verbinding met de 3G-modem via draadloos internet, en dat signaal wordt dan doorgestuurd naar het 3G-netwerk.

Mobistar promoot de 3G/wifi-modem ook als een toestel om het 3G-signaal binnenshuis te versterken door de modem aan het raam te plaatsen. Maar dit werkt enkel voor draadloos internet, niet om de belkwaliteit binnenshuis te verbeteren.

Binnenshuis is het toestel vooral handig voor wie geen draadloos internet (wifi) op zijn vaste internetverbinding heeft. Buitenshuis is het dan weer praktisch omdat je niet voor elke laptop zonder mobiel internet (3G) een aparte 3G-modem moet kopen.

Het product kost 99 euro, of 29 euro voor wie een abonnement neemt op Internet Everywhere Daily, Multi Relax of Multi Max. Dat zijn 3G-internetabonnementen voor wie mobiel wil surfen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business