Nieuws

Kindle Fire en Touch niet voor Europa

Zowel de Kindle Fire als de Kindle Touch wordt niet in Europa verkocht. Mogelijk omdat de toestellen de Europese privacywetgeving niet naleven.

Amazon UK bevestigt aan ZDNet UK dat beide toestellen niet naar onze regio komen. De Kindle Fire is met zijn 200 dollar een zeer laag geprijsde tablet op Android. Verwacht wordt dat het toestel zowel voor andere Androidtablets als voor de iPad een serieuze concurrent wordt. Alleen niet in Europa.

Kinde Fire en Kindle Touch niet voor Europa.
Ook de Kindle Touch, een vernieuwde versie van de gekende e-lezer maar dan met aanraakscherm, blijft voorlopig enkel in de VS te koop. Van de gewone Kindle – die in prijs daalt – is niets bekend, wat doet vermoeden dat dit toestel wel in Europa te koop zal zijn.

[related_article id=”158578″]

Privacy?
Er is geen officiële reden waarom beide toestellen niet naar Europa komen, maar mogelijk komt dat, voor de Fire tenminste, omdat het toestel voor een groot deel cloudgebaseerd is en daardoor mogelijk Europese privacy- en dataretentiewetten schendt.

Zo bevat de Kindle Fire de nieuwe browser Silk. Die belooft een snellere laadtijd omdat alle gegevens via de EC2-cloud van Amazon worden gestuurd. Hiervan staan ook servers op Europees grondgebied, maar omdat Amazon een Amerikaans bedrijf is zijn ze mogelijk ook gevoelig voor Amerikaanse wetgevingen en autoriteiten. Die combinatie kan een probleem vormen voor de privacy.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business