Nieuws

WebOS maakt comeback op printers

Hoewel HP op zoek is naar een overnemer voor zijn mobiele besturingssysteem WebOS, overweegt het om er zijn zakelijke printers mee uit te rusten.

Dat vertelde een woordvoerder van de computergigant aan Pocket-lint tijdens een persevenement in Dublin. “Hewlett-Packard onderzoekt momenteel hoe het WebOS kan aanwenden voor zijn professionele printerlijn Designjet”, aldus de woordvoerder.

Ook voor consumentenprinters?
De eerste printers van HP met WebOS zouden volgend jaar in de winkels liggen. Pocket-lint is ervan overtuigd dat ook de printers voor de consumentenmarkt hun dosis WebOS zullen krijgen. Over andere apparaten die eventueel gebruik zullen maken van WebOS, werd niet gesproken.

[related_article id=”161563″]

Vorig jaar in mei sprak de inmiddels opzijgeschoven topman Mark Hurd al over internetprinters met WebOS. Intussen is er veel veranderd bij HP. Hurds opvolger Leo Apotheker maakte een einde aan het korte bestaan van de WebOS-tablet Touchpad en kondigde aan dat HP overweegt zijn pc-afdeling af te stoten. Apotheker werd eind vorige maand de laan uit gestuurd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business