Nieuws

Is jouw iPhone klaar voor iOS 5?

Apple lanceert deze week mogelijk versie vijf van zijn mobiele besturingssysteem. Hoog tijd dus om je iPhone, iPod Touch of iPad voor te bereiden.

Begin juni kondigde Apple tijdens zijn World Wide Developers Conference naast iCloud en Mac OS X Lion ook iOS 5 aan. Versie vijf van Apples mobiele besturingssysteem zou deze herfst klaar moeten zijn. Apple houdt vanavond een persconferentie waar het ‘over de iPhone wil praten’, aldus de uitnodiging. Je kunt dus maar beter voorbereid zijn.

iOS 5, dat tweehonderd nieuwe functies kent ten opzichte van zijn voorganger, wordt beschikbaar voor de iPhone 3GS, iPhone 4, de eerste en tweede iPad en de iPod Touch vanaf de derde generatie. Hoewel je van elke versie naar iOS 5 kunt upgraden, zolang je toestel maar ondersteund wordt, kan het geen kwaad om dit stappenplan te volgen.

[related_article id=”158256″]

Grote schoonmaak
Apps zijn leuk, maar overdaad schaadt ook op je iPhone. Gooi die pratende kat, Beer Goggles-app en aansteker-simulator nu maar weg. Hetzelfde geldt voor die belegen deuntjes die je toch niet vaak meer beluistert.

Verbind je iToestel met iTunes. Als je apparaat herkend wordt, zet je eerst alle aankopen die je gedaan hebt over op je computer. Daarvoor selecteer je links in het overzicht je toestel en kies je de optie Aankopen overzetten.

Doorloop nu de tabbladen Overzicht tot en met Foto’s en ga overal na welke video’s, muziek en apps je niet meer gebruikt. Onder Overzicht kan je trouwens zien welke versie van iOS er nu op je toestel staat. Kijk na of er een update beschikbaar is en installeer deze om later de overgang naar iOS 5 te vergemakkelijken.

Herinrichten
Als je alle ballast verwijderd hebt, is het tijd om de apps die je wel gebruikt te ordenen op je homescreen. Dat kan op je toestel zelf, maar ook via iTunes. Onder het tabblad Apps kun je themamappen aanmaken waar je een aantal apps in kwijt kunt. De applicaties die je dagelijks gebruikt kun je gerust op je homescreen laten staan.

De laatste stap is je iPhone synchroniseren. Maak nog gauw een back-up en je bent helemaal klaar om de overstap naar iOS 5 wagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business