Nieuws

Handige uitbreidingen voor Office

De browsers Firefox en Chrome, maar ook kantoorpakket Microsoft Office kun je flink verbeteren met de hulp van extensies. We nemen een aantal van onze favorieten met je door.

1. Xobni (Outlook)www.xobni.com
Microsoft Outlook is door de jaren heen flink verbeterd, maar toch is het nog steeds geen uitblinker in contactbeheer. De plug-in Xobni indexeert al je mail, waarna je met de razendsnelle zoekfunctie recente conversaties met een bepaald contact kunt terugvinden.

De activiteiten van die contactpersoon op LinkedIn worden ook meteen getoond. Xobni is in principe gratis, maar met het betaalde Xobni Pro krijg je ook opties als autosuggestie en zoekfilters. Ook beschikbaar voor Gmail, BlackBerry, iPhone en Android.

[related_article id=”161452″]

2. Office Tab Free (Word, Excel, PowerPoint)www.extendoffice.com
Al je Word-documenten of Excel-spreadsheets in een venster bundelen en er via tabbladen tussen schakelen? Met Office Tabs Free is het mogelijk, al moet je wel betalen voor handige extra’s zoals het gelijktijdig opslaan van alle geopende documenten.

3. Microsoft Mouse Mischiefpcmagonline.net/link/mischief
We hebben allemaal al wel eens dodelijk saaie PowerPoint-presentaties gezien. Met Microsoft Mouse Mischief maak je PowerPoint-slides interactief, met vragen en polls die aanwezigen met hun eigen muis kunnen beantwoorden. Uiteraard moet je daar wel flink wat extra muizen voor hebben.

4. Google Cloud Connectpcmagonline.net/link/cloudconnect
Naast Office 365 zijn er nog andere manieren om met anderen aan Office-documenten te werken in de cloud. Met de Google Cloud Connect-plug-in kun je documenten synchroniseren naar Google Docs en ze daar bewerken. Ook in het Nederlands beschikbaar.

5. Microsoft Wiskundehulp (Word, OneNote)pcmagonline.net/link/wiskunde
Een wiskundige berekening is soms de enige manier om iets duidelijk te maken. Deze Nederlandstalige Wiskundehulp is daarbij handig, want je kunt er gratis grafieken en complete formules mee toevoegen aan Word-documenten en OneNote-notitieblokken.

6. Asap utilities (Excel) www.asap-utilities.com
Ultieme gratis extra voor Microsoft Excel, die voor vrijwel elke handeling meerwaarde toevoegt voor de ervaren spreadsheetgebruiker. Ook in het Nederlands beschikbaar.

7. Twinbox (Outlook)www.techhit.com
Als je vergroeid bent met je Outlook-inbox maar ook je Twitter in de gaten wilt houden, is de gratis extensie Twinbox ideaal.

Je kunt bijlages direct uploaden naar Twitter, direct messages voorzien van een rood vlaggetje en belangrijke tweets archiveren.

8. App van de maand: Oomfo bètawww.oomfo.com
Het is erg vermoeiend dat PowerPoint bij elk nieuw taartdiagram een Excel-sheet opent om de gegevens in te vullen. Als je wat meer vuurwerk wilt toevoegen aan een presentatie, dan is de gratis PowerPoint-addin Oomfo een goede tip.

Bij elke grafiek krijg je een wizardmenu in PowerPoint, waarmee je snel kleur, vorm en legenda kunt bepalen. Dat mondt uit in een flitsende Flash-grafiek. Je moet je voor deze tool wel  registreren en Oomfo verkeert nog in bètafase, maar het resultaat mag er nu al wezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business