Google gebruikt Google+ zelf niet

Google+ moet de concurrentie aangaan met Facebook. Maar de top van het bedrijf lijkt de dienst zelf nauwelijks te gebruiken.

Een aantal Google-toppers was bij de lancering van Google+ actief aanwezig op de site. Ze deelden links en lieten volgers van hun profiel reageren. Drie maanden later, net nu de site voor iedereen toegankelijk is, zijn ze nog nauwelijks actief.

De afwezigheid viel sommige journalisten al eerder op. Michael DeGusta van TheUnderstatement.com vergeleek de activiteit van verschillende topmensen bij Google. Daarbij stelde hij vast dat algemeen directeur Larry Page in drie maanden zeven dingen heeft gepost. Medeoprichter Sergey Brin zit aan vijftien posts. Senior vicepresident voor Mobile Andy Rubin, de man achter Android, zit aan acht items.

[related_article id=”158901″]

Google gebruikt Google+ zelf niet.
 

Afbeelding: Michael DeGusta – TheUnderstatement.com

Leden van de raad van bestuur van Google hebben een account, maar posten niets. Voorzitter en ex-CEO Eric Schmidt heeft zelfs geen account. De enige twee uitzonderingen zijn Sundar Pichai (58 posts) en Vic Gundotra (150 posts), respectievelijk verantwoordelijk voor Chrome en Google+ zelf.

Het kan uiteraard zijn dat sommigen vooral privé (alleen voor vrienden of bepaalde vriendenkringen) dingen delen. Maar intussen lijkt het er wel op alsof Google geen fan is van zijn eigen product. De zoekgigant geeft ook geen commentaar op de afwezigheid van zijn topmensen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business