Nieuws

Anonymous wil beurs New York offline halen

In een filmpje op YouTube wordt in naam van het hackerscollectief Anonymous de oorlog verklaard aan de New York Stock Exchange.

In de Verenigde Staten wint de protestbeweging Occupy Wall Street de laatste weken sterk aan populariteit. De leden strijden tegen de sociale onrechtvaardigheid en de inhaligheid van het bedrijfsleven. Afgelopen weekend arresteerde de politie van New York meer dan zevenhonderd demonstranten tijdens een betoging op de Brooklyn Bridge.

DDoS-aanval op 10 oktober
Anonymous schaart zich achter de protestbeweging en roept via YouTube op om de officiële website van de beurs van New York op 10 oktober offline te halen met een DDoS-aanval. De anonieme hackersgroep raadt zijn medestanders aan om hun deelname te anonimiseren met de juiste software.

DDoS-aanvallen van Anonymous worden doorgaans uitgevoerd met het programma Low Orbit Ion Cannon (LOIC). De recente arrestatiegolf toont echter aan dat de gebruikers niet zo anoniem zijn als ze denken. De hackers lanceerden daarom vorige maand de opvolger van LOIC, genaamd #Ref#Ref.

Valstrik van overheid?
Niet iedereen is echter overtuigd van de echtheid van de aankondiging. In een bericht op de kladblokwebsite Pastebin wordt in naam van Anonymous gesuggereerd dat de DDoS-plannen van 10 oktober door de overheid in het leven zijn geroepen om de protestbeweging een slecht imago te bezorgen en deelnemers te grazen te nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business