Nieuws

Samsung wil verbod op iPhone 4S

Samsung Electronics gaat aan de rechter in Frankrijk en Italië een verkoopverbod vragen op de nieuwe iPhone van Apple. Die zou de octrooien van het bedrijf schenden. Het is een nieuwe veldslag in een hevige juridische strijd tussen de Zuid-Koreaanse elektronicagroep en Apple.

Samsung, de maker van de Galaxy-smartphones en -tablets, zegt dat het mogelijk ook in andere landen een verkoopverbod gaat vragen. De aankondiging komt amper een dag na de voorstelling van de iPhone 4S. De juridische twist is opmerkelijk omdat Apple behalve een concurrent ook de grootste klant is van Samsung, dat chips en beeldschermen levert.

Rechtszaken in tien landen
Zowel in Frankrijk als in Italië kan een verkoopverbod worden afgedwongen nog voor een product op de markt is. Maar de strijd tussen beide bedrijven speelt zich al af in tien landen, waar ze elkaar al in meer dan twintig zaken hebben aangeklaagd.

[related_article id=”158256″]

Apple beweert dat de Galaxy-toestellen schaamteloze kopieën zijn van de iPhone en de iPad. Samsung beschuldigt Apple dan weer van de schending van diverse octrooien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business