Nieuws

Facebook gaat URL’s scannen

Facebook gaat samenwerken met een beveiligingsfirma om automatisch alle uitgaande links op de netwerksite te scannen. Het is een poging om het groeiend aantal spamberichten op Facebook tegen te gaan.

De oplossing moet van het indrukwekkend klinkende Websense ThreatSeeker Cloud komen. Het programma gebruikt de Advanced Classification Engine. In praktijk lijkt de software erg op wat verschillende zoekmachines en browsers ook gebruiken: wanneer een gebruiker op een link klikt, wordt de link opgezocht in een database.

Als de link verdacht lijkt, krijgt de gebruiker de keuze om verder te gaan of terug te keren naar Facebook. De knop om terug te keren wordt expres groter gemaakt dan de knop om de link te volgen.

Het succes van deze methode hangt vooral af van de database, maar in principe lijkt het een verstandig idee. Wanneer een website 800.000 gebruikers heeft, zijn er altijd enkelen die weinig of geen veiligheidsmaatregelen nemen.

Facebookapplicatie
Als gevolg van de samenwerking zal Websense ook een Facebookapplicatie ontwikkelen die Defensio heet. De applicatie wordt speciaal ontwikkeld voor mensen die een openbare pagina bezitten in plaats van een gewoon gebruikersprofiel. Dankzij de applicatie kunnen ze links naar malafide websites blokkeren en bepaalde onderwerpen filteren.

De toekomstplannen worden onthuld op het moment dat Websense de resultaten van een onderzoek naar computergebruik bij kantoormedewerkers bekendmaakt. Uit dat onderzoek blijkt dat 63% van de ondervraagden het eens is over het feit dat het gebruik van sociale media de veiligheid van een bedrijf ondermijnt, terwijl maar 29% zegt dat ze voldoende veiligheidsmaatregelen nemen op het internet.

Hoeveel mensen ook echt weten waarover ze het hebben is onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business