Free Audio Dub is de "geknipte" tool voor wie ongewenste fragmenten uit een audiobestand wil wegknippen. Je hebt enkele muzieknummers liggen die je best wel wat wil inkorten. Veel makkelijker dan met Free Audio Dub wordt het niet. [download_file] Free Audio Dub kan met verschillende audioformaten overweg: mp3, wav, aac, ac3, m4a, mp2, ogg en […]


Free Audio Dub is de "geknipte" tool voor wie ongewenste fragmenten uit een audiobestand wil wegknippen.

Je hebt enkele muzieknummers liggen die je best wel wat wil inkorten. Veel makkelijker dan met Free Audio Dub wordt het niet.

[download_file]


Free Audio Dub kan met verschillende audioformaten overweg: mp3, wav, aac, ac3, m4a, mp2, ogg en wma. Wanneer je het programma opstart, duid je allereerst aan om welk invoerbestand het precies gaat. Tegelijk geef je ook een naam en een geschikte locatie op voor het (ingekorte) uitvoerbestand.

Daarna is het nog een kwestie van het audiobestand beluisteren (met de ingebouwde speler) en het begin- en eindpunt van de gewraakte fragmenten aan te geven. Die kan je dan al meteen verwijderen. Dat gebeurt nagenoeg ogenblikkelijk, aangezien dat volledig in het geheugen wordt uitgevoerd.

Geen kwaliteitsverlies
Heb je eenmaal alle ongewenste fragmenten uit de audioclip gelicht, dan hoef je alleen nog maar de knop Opslaan in te drukken. Wat nog rest van je originele audiobestand wordt dan meteen naar het uitvoerbestand geschreven. Niet onbelangrijk: dat gebeurt zonder hercodering, zodat je ook niet voor enig kwaliteitsverlies hoeft te vrezen.

Als je dat wil, kun je de pc na dit knipproces automatisch laten afsluiten. Dat zal zelden nodig blijken, omdat een doorsnee operatie snel geklaard is.

Wel even opletten bij het installeren van deze tool. Tenzij je de bijhorende vinkjes verwijdert, wordt namelijk ook een browsertoolbar geïnstalleerd en wordt zowel de start- als de zoekpagina van je browser aangepast.