Nieuws

Xbox 360 krijgt Windows 8-interface

Microsoft is blijkbaar van plan om zijn Metro-interface, bekend van Windows Phone 7, naar alle producten te brengen. Binnenkort dus ook naar de Xbox 360.

Een selecte groepje testers mag de nieuwe interface nu al uitproberen. Later dit jaar krijgt iedereen de update aangeboden.

De update zal het uiterlijk van de Xbox 360-menu"s danig veranderen. De nieuwe lay-out is geïnspireerd op "Metro", de interface die ook in Windows 8 te zien is. Eigen aan Metro is het gebruik van zogenaamde tegels die informatie bevatten over games en Xbox-functies.

[related_article id=”161452″]

Maar het draait niet alleen om een puur visuele opsmukbeurt; de nieuwe interface zou ook beter te bedienen zijn met een Kinect-kit. Eerste screenshots tonen een Xbox 360-interface die heel wat koeler is dan de huidige. Tegels uit dezelfde categorie (muziek, games, video et cetera) worden bovendien gegroepeerd om het overzichtelijk te houden. Een aantal termen verdwijnt ook. Zo wordt "Mijn Xbox" vervangen door "Home". 

Er komt ook een verdere integratie met Facebook en de mogelijkheid om games online bij te houden, in plaats van alleen op de lokale harde schijf van de console.

Vandaag liet Major Nelson, de spreekbuis van het Xbox-team, weten dat een aantal testers de nieuwe interface mag uitproberen. Iedereen kan zich aanmelden om te testen, via Microsofts Connect-website. De link vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business