Nieuws

Vijf kandidaten voor 4G-licenties

Vijf bedrijven stellen zich kandidaat om een 4G-licentie te kopen. Naast Belgacom, Mobistar en Base hebben mogelijk Telenet en China Mobile interesse.

Die licentie hebben de telecombedrijven nodig om bijvoorbeeld LTE aan te bieden. Dat is een draadloze netwerktechnologie met downloadsnelheden tot 100 Mbps.

Dat er zoveel kandidaten zijn is verrassend. Toen de telecomregulator op 1 juni de deur openzette voor kandidaturen, stond het in de sterren geschreven dat Belgacom, Mobistar en Base erbij zouden zijn. Wie de twee andere kandidaten zijn is minder zeker, maar mogelijk heeft Telenet, dat recent samen met Voo een 3G-licentie kocht, interesse. De Mechelaars hebben echter nooit aangegeven voor een 4G-licentie te willen gaan.

[related_article id=”161563″]

Begin dit jaar zei Wang Jianzhou, de voorzitter van "s werelds grootste mobiele operator China Mobile, dat hij overweegt om een Belgische 4G-licentie aan te kopen. Minister van Economie Vincent Van Quickenborne bevestigde dat na een gesprek met de topman.

De uiteindelijke veiling van de licenties vindt plaats op 28 november. De kandidaten worden onmiddellijk na de veiling bekendgemaakt.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business