Nieuws

Samsung wil iPhone 4S-verbod in Japan en Australië

In de jongste aflevering van de patentsoap tussen Samsung en Apple trekken de Zuid-Koreanen naar de rechtbanken van Japan en Australië.

Samsung beweert in een persbericht dat de iPhone 4S drie van zijn octrooien schendt in Australië en vier in Japan. In Japan wil Samsung ook de iPhone 4 en iPad 2 uit de handel. Begin deze maand startte Samsung al rechtszaken in Italië en Frankrijk, met de bedoeling de verkoop van de iPhone 4S te verbieden.

De octrooien van Samsung in Australië behandelen enkele technologieën achter de 3G-standaarden WCDMA en HSPA. In Japan beroepen de Zuid-Koreanen zich op octrooien rond energieconsumptie tijdens het gebruik van een HSPA-verbinding en op drie onderdelen van de gebruikersinterface, waaronder de manier waarop het pictogram van de vliegtuigmodus wordt weergegeven.

[related_article id=”158256″]

"Samsung maakt weinig kans"
Volgens patentexpert Florian Müller maakt Samsung in Australië weinig kans. De octrooien waarop het zich beroept behandelen immers technologieën die aan de basis liggen van de 3G-standaard. Octrooien op dergelijke ‘standaardessentiële’ technologieën zijn beschermd tegen misbruik in de FRAND-voorwaarden.

Afgelopen vrijdag bevestigde de rechter in Den Haag, in het kader van de rechtszaak die Samsung tegen Apple aanspande in Nederland, dat de Zuid-Koreanen op basis van deze octrooien geen verkoopverbod kunnen afdwingen. In Japan is de uitkomst van de rechtszaak moeilijker te voorspellen, schrijft Müller op zijn blog.

Apple aan de winnende hand
Apple behaalde vorige week een grote overwinning op Samsung in Australië. De rechter besloot er de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 tijdelijk te verbieden omdat de tablet gebruik zou maken van touchscreentechnologie waarop Apple een patent heeft. In Duitsland was de rechter eerder al dezelfde mening toegedaan.

In Nederland werd de verkoop van de smartphones Galaxy S, S II en Ace verboden, maar daar wist Samsung een mouw aan te passen met een software-update.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business