Nieuws

Twitter maakt groeispurt door

De microblogdienst Twitter zag zijn ledenbestand en het aantal tweets dat ze uitsturen het afgelopen jaar sterk groeien.

Dat vertelde Dick Costolo, de algemeen directeur van de microblogdienst, tijdens het Web 2.0-forum in San Francisco. In september van vorig jaar werden er gemiddeld zo’n 90 miljoen tweets per dag verstuurd. Begin dit jaar waren dat er al 100 miljoen en nu zelfs een kwart miljard.

iOS 5 stimuleert Twittergebruik
Ook het mobiel gebruik van Twitter zit sterk in de lift. Volgens Costolo groeit het elk kwartaal met zo’n veertig procent.  Op de dag van de lancering van iOS 5, dat de Twitter-diensten integreert, werd zelfs een verdriedubbeling van het aantal inlogpogingen opgemerkt.

Om zijn eerste miljard tweets te bereiken deed het bedrijf er drie jaar en twee maanden over. “Nu tellen we om de vier à vijf dagen een miljard tweets”, aldus Costolo. De ongeveer honderd miljoen twitteraars zijn ook een stuk actiever geworden. In januari van dit jaar logde dertig procent van de gebruikers dagelijks in en nu is dat al meer dan de helft.

De uitdaging voor Costolo en zijn team ligt nu in het beheren van die berg content die de Twittergebruikers genereren. De microblogdienst wordt op de privémarkten gewaardeerd op ongeveer acht miljard dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business