Nieuws

Vijf apps voor een langer batterijleven

De achilleshiel van een smartphone is de batterij. Gelukkig zijn er heel wat apps die je helpen om het laatste druppeltje energie uit je toestel te persen. We kozen er vijf uit voor Android, iOS- en BlackBerry.

Advanced Task Killer (Android)
Als je even niet oplet, staat je Android-toestel vol applicaties die doordraaien op de achtergrond en ondertussen je batterij leegzuigen. Met deze handige app kun je met een druk op je knop alle lopende processen stopzetten, tenzij je ze eerst uit je ‘kill-list’ verwijdert. Er is een betaalde (3,46 euro) en gratis versie van Advanced Task Killer, maar er is nauwelijks verschil tussen de twee. Hoe dan ook bijzonder handig om snel bij de hand te hebben.

APNDroid (Android)
Draadloze netwerken kunnen als geen ander de batterij van je Android-foon leegtrekken. Met APNDroid controleer je uiterst nauwkeurig wanneer gps, bluetooth, 3G en wifi aan- of uitstaan. De Pro-versie (0,50 euro) heeft geen advertenties.

[related_article id=”161563″]

JuiceDefender (Android)
JuiceDefender is de ultieme batterijbeheerder voor Android en bestaat zowel in een gratis versie als in een Plus- (1,99 euro) en Ultimatevariant (4,99 euro). Je kunt persoonlijke energieprofielen maken, wifi in- of uitschakelen afhankelijk van je locatie en alle dataverbindingen uitzetten als je ’s nachts ligt te slapen. Het programma kan zelfs de processor een tandje lager zetten zodat je langer van je smartphone kunt genieten. Hoewel niet alle functies gratis zijn, zul je vrijwel zeker profiteren van JuiceDefender.

BatteryUltra (iOS)
Een batterij-app voor iOS moet niet alleen je iPod Touch, iPhone of iPad langer doen meegaan, maar er ook goed uitzien. Battery Ultra (0,79 euro) slaagt op beide fronten. De app geeft nauwkeurige informatie over je batterijduur, zodat je altijd weet wanneer je moet herladen.

MeterBerry (BlackBerry)
MeterBerry (3,39 euro) is zonder twijfel de meest informatieve batterijapplicatie voor BlackBerrytoestellen en houdt je met voortdurend updatende pictogrammen op de hoogte van temperatuur, de hoeveelheid vrij geheugen en de resterende batterijduur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business