Nieuws

Caesium 1.3.1

Je wilt een reeks foto’s doormailen, maar al snel blijken de plaatjes te groot voor de mailbox. Nu kun je daarvoor wel uitwijken naar een of andere uploadservice, maar waarom probeer je het niet eerst door de foto’s wat compacter te maken? Dat is precies wat je met Caesium kunt doen.

De werking is heel eenvoudig: je verwijst naar een of meer losse fotobestanden (jpeg’s) of naar een complete fotomap. Caesium haalt de bestanden op, waarna je de gewenste uitvoerkwaliteit instelt. Dat kan via een schuifknop of door zelf het kwaliteitspercentage in te tikken. Als je dat zo instelt, kun je ook voor elke foto een ander percentage kiezen. Je leest meteen ook af hoeveel kB schijfruimte je dat voor elke foto zal opleveren.

[download_file]

Klik je de naam van een foto aan, dan krijg je twee handige voorbeeldvenstertjes te zien: een met de originele kwaliteit en een zoals de foto er na de compressie door Caesium zal uitzien. Op die manier kun je de gewenste kwaliteit prima bepalen.

Verder hoef je eigenlijk alleen maar de bestemmingsmap in te vullen. Standaard wordt het jpg-formaat behouden, maar je kunt de plaatjes eventueel ook naar bmp of png laten converteren. Caesium behoudt ook de originele datum en exif-informatie van de plaatjes, tenzij je dat anders instelt.

Misschien nog dit: Caesium bestaat ook in een draagbare variant. Het is echter niet uitgesloten dat je standaard de Duitstalige versie te zien krijgt. Via Werkzeuge, Einstellungen, Sprache schakel je snel over naar bijvoorbeeld het Engels.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business