Sony Reader blijkt Androidtablet

Een Russische gebruiker van de Sony Reader T1 heeft ontdekt dat er onder de interface van de e-lezer een Android-besturingssysteem zit. Dat betekent dat het apparaat ook als tablet kan fungeren.

De blogger van The Digital Reader merkte als eerste de gehackte Sony Reader T1 op. Door het toestel aan te passen kom je in de achterliggende Androidomgeving terecht. Sinds deze week kan de blogger ook applicaties installeren, zoals de Amazon Kindle-reader. Ook kreeg hij een gehackte Sony Reader T2 in handen die hetzelfde trucje kan.

Omdat er al Android draait op het systeem, hoef je het besturingssysteem niet te vervangen. De tools passen het systeem gewoon aan, waardoor je een nieuw startscherm en enkele applicaties erbij krijgt. Daardoor is de hack in principe omkeerbaar, wat handig is voor wie de vertrouwde interface van de e-reader terug wil.

[related_article id=”152275″]

Het technische werk van de hack werd gedaan door een forumgebruiker met de naam Boroda, op the-ebook.org. Op het forum geeft hij uitleg en de nodige tools om de Sony Reader te hacken. De post is helaas wel in het Russisch, maar deze is nog relatief duidelijk te vertalen naar Engels of Nederlands met Google Translate.

Of veel gebruikers de e-lezer van Sony nu gaan gebruiken als tablet lijkt onwaarschijnlijk. De Sony Reader beschikt wel over wifi en een touchscreen. Maar het scherm, dat gebruikmaakt van e-inkt, is bijvoorbeeld alleen in zwart-wit.

Wel biedt dit mogelijkheden voor wie een tablet te duur vindt, maar met zijn e-lezer wel graag zijn mails of enkele basistoepassingen wil gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business