Nieuws

Vijf Facebookinstellingen die je nu moet herzien

Alweer getagd op Facebook zonder dat je dat wil? Gelukkig zijn er vijf opties die paal en perk stellen aan dat tag-gedrag.

Het aantal plekken waar je getagd kan worden op Facebook blijft groeien, maar je kunt jezelf het recht geven de tags eerst goed te keuren alvorens ze op de website verschijnen. Om deze vijf opties te bekijken klik je op het pijltje in de rechterbovenhoek en vervolgens op Privacy-instellingen. Scrol dan naar Instellingen voor taggen en klik op Instellingen wijzigen.

Vijf Facebookinstellingen die je nu moet bekijken

[related_article id=”158578″]

Het bovenstaande pop-upvenster komt tevoorschijn, met vijf opties die het taggen onder controle houden. Behalve de middelste optie staat alles standaard uit. Als je deze opties al dan niet aanzet, beslis je of je:

  • berichten krijgt waardoor je kunt beslissen of berichten van je vrienden op je berichtenmuur komen
  • tags onderzoekt die vrienden aan jouw informatie toevoegen, voor ze op je profiel verschijnen
  • verschijnt in aanbevelingslijstjes wanneer je vrienden foto’s taggen
  • je vrienden wel of geen toestemming geeft om je te taggen in Facebook Places.

De derde optie heeft meer mogelijkheden dan aan of uit. Hier beslis je hoe zichtbaar je profiel- of timeline-informatie is.

Kies je publiek
De keuzemogelijkheden zijn Publiek, Vrienden, Vrienden van vrienden en Aangepast. Zo kun je zelf je publiek samenstellen.

We raden je aan je profiel of timeline zichtbaar te maken voor vrienden en erover te denken huidige of voormalige collega’s te blokkeren. Zelfs al heb je geweldige collega’s, denk er dan aan dat timeline alles online zet sinds je lid bent van Facebook.

Ook dat kun je aanpassen door verschillende berichten verschillende privacy-instellingen te geven, maar het is geen slecht idee om eerst alles af te schermen en daarna pas te kijken welke berichten de buitenwereld in kunnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business