HP heeft besloten om zijn pc-afdeling toch niet van de hand te doen en wil met Microsoft in zee gaan voor de productie van tablets. Meg Whitman, kersvers algemeen directeur bij Hewlett-Packard, maakte vandaag komaf met het plan van voorganger Apotheker om de personal computer-divisie af te stoten. Onder personal computers verstaat HP ook tablets. […]

Advertentie

HP heeft besloten om zijn pc-afdeling toch niet van de hand te doen en wil met Microsoft in zee gaan voor de productie van tablets.

Meg Whitman, kersvers algemeen directeur bij Hewlett-Packard, maakte vandaag komaf met het plan van voorganger Apotheker om de personal computer-divisie af te stoten. Onder personal computers verstaat HP ook tablets.

Volgens Whitman wil de Amerikaanse computergigant nog een poging wagen na het debacle met de TouchPad. Als besturingssysteem wordt niet naar het eigen WebOS gekeken, maar naar Windows 8 van Microsoft. Dat zei Whitman tijdens een telefoongesprek met analisten.

[related_article id=”161452″]

Tablet met Windows 8 komt volgend jaar
De opvolger van Windows 7 heeft een speciale tabletinterface en wordt volgens de geruchten eind volgend jaar gelanceerd. De eerste HP-tablet met Windows 8 zou volgend jaar al in de winkels moeten liggen. Dat schrijft The Los Angeles Times.

De samenwerking tussen Microsoft en HP is niet nieuw. Eind vorig jaar verscheen de Slate 500 op de markt. Dat was een zakelijke tablet van HP met Windows 7 aan boord. De prijs bedroeg bij de lancering 800 dollar.

Naast de Slate 500 was de TouchPad de enige tablet voor consumenten van HP. Dit toestel draaide op het besturingssysteem WebOS, dat HP vorig jaar in handen kreeg met de overname van Palm. Voormalig algemeen directeur Leo Apotheker staakte de productie in augustus wegens tegenvallende verkoopcijfers.

Nog geen plannen voor WebOS
Todd Bradley, het hoofd van HP’s pc-divisie, zegt dat HP in de komende maanden een beslissing zal nemen over de toekomst van WebOS.