Facebook geeft wachtwoord aan goede vrienden

Wie zijn Facebookwachtwoord kwijt is, kan enkele vertrouwde vrienden aanduiden die op hun beurt een toegangscode krijgen om aan jou door te geven.

De netwerksite gaat de functie Trusted Friends in de komende weken testen. De bedoeling is dat je drie tot vijf vrienden (Facebookcontacten) aanduidt. In het geval dat je je wachtwoord kwijt bent, krijgen zij een code toegestuurd die ze op hun beurt aan jou bezorgen.

Facebook geeft wachtwoord aan goede vrienden.

[related_article id=”161920″]

Een tweede maatregel die in de komende weken wordt getest zijn de App Passwords. Dat zijn unieke wachtwoorden die Facebook genereert voor onlinetoepassingen. Je kunt op verschillende webtoepassingen inloggen met je Facebookgegevens. Om misbruik te voorkomen kun je binnenkort kiezen om Facebook een uniek wachtwoord te laten genereren dat de site zelf bewaart.

600.000 log-ins per dag gecompromitteerd
Tegelijk met de aankondiging van de nieuwe beveiligingsfuncties geeft Facebook een infografiek vrij over zijn beveiliging en cijfers over misbruik. Daaruit blijkt onder meer dat maar vier procent van de gedeelde inhoud op Facebook uit spam bestaat en dat per dag slechts 0,5 procent van de gebruikers spam tegenkomt op de site. Al zijn dat met een ledenaantal van 800 miljoen nog altijd vier miljoen gebruikers.

Facebook Security Infographic

Elke dag wordt er meer dan een miljard keer ingelogd op Facebook. In totaal is 0,06 procent van die aanmeldingen gecompromitteerd (wachtwoord gestolen of gebruiker gehackt bijvoorbeeld). Dat komt neer op zo’n zeshonderdduizend gecompromitteerde log-ins per dag.

Verder leren we uit Facebooks infografiek dat elke dag de helft van alle gebruikers inlogt. Gemiddeld hebben deze 800 miljoen mensen 130 vrienden, en allemaal samen brengen ze 700 miljard minuten per maand door op Facebook.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business