Nieuws

Apps om je laptop of smartphone op te sporen

Je smartphone of laptop ergens laten liggen? Of ben je het slachtoffer geworden van diefstal? Met de hulp van deze tools bestaat er een goede kans dat je ze terugvindt.

1. Prey (Windows, Mac OS X, Linux, Android, iOS)www.preyproject.com
Prey trapt deze rubriek af, omdat het veruit de veelzijdigste antidiefstal-applicatie is op deze lijst.

Het is platformonafhankelijk en gratis, neemt screenshots van de mogelijke dief met je webcam en zoekt automatisch naar open wifinetwerken voor contact als er geen verbinding voorhanden is.

Er zijn op het web veel succesverhalen te vinden van mensen die met Prey hun laptop of telefoon terugkregen. Lid worden van het Prey-legioen kost je trouwens geen cent.

2. GadgetTrak (Windows, Mac OS X, BlackBerry, iOS)www.gadgettrak.com
Als je iPhone, BlackBerry of laptop vermist of gestolen raakt, kun je vanaf een ander toestel inloggen bij GadgetTrak en het toestel beginnen te volgen.

Het is daarnaast mogelijk om via de frontale camera een foto van de dief te maken en zelfs een discreet tekstbericht te sturen om de dief te lokken.

3. Wheres My Droid (Android)alienmanfc6.com
Androidgebruikers in nood kunnen een beroep doen op de app Wheres my Droid. Niet alleen kun je een gestolen toestel opsporen via gps, je kunt de app ook met een wachtwoord beveiligen, de app op scherp zetten met een door e-mail gestuurd codewoord en van op afstand gevoelige data wissen.

4. Find my Phone (Windows Phone 7)www.windowsphone.com
Bij Windows Phone 7-toestellen heb je helemaal geen aparte speurneus nodig: die functie zit al ingebakken in het besturingssysteem. Je kunt van op afstand de telefoon laten rinkelen, hem afsluiten, de locatie opvragen via het internet en zelfs de inhoud wissen.

5. Dropbox www.dropbox.com
Wist je dat je met Dropbox ook verloren toestellen kunt opsporen? De online interface houdt namelijk alle IP-adressen bij waarmee aangesloten gadgets zijn aangemeld, zodat je via IP-opzoekdiensten een idee krijgt van de locatie van dat toestel.

6. FireFound (Windows, Mac OS X, Linux, Android)www.firefound.com
Fans van de (mobiele) Firefox-browser kunnen met de extensie FireFound hun verloren gadgets opsporen via de geolocatie-functie, die bij elke nieuwe aanmelding een boodschap stuurt naar de FireFoundserver. Je kunt zo ook alle browserinformatie wissen.

7. Lookout Mobile Security (Android)www.mylookout.com
Malwarebeveiliging voor Android-toestellen begint langzamerhand relevant te worden, maar met Lookout Mobile Security krijg je naast bescherming ook opsporingsbevoegdheden. Naast een alarmfunctie kun je je Android-foon op slot gooien, wissen en lokaliseren.

8. App van de maand: Norton Mobile Security (Android)www.norton.com
Norton pakt zijn mobiele beveiligingsapp voor Android grondig aan, met de mogelijkheid om een simlock op de telefoon te zetten als je simkaart wordt vervangen, een optie voor wissen op afstand, een beschermingsmodule voor online privacy en de mogelijkheid om tekstberichten en oproepen te blokkeren.

Een dief zal zuur opkijken als hij een Android-foon met Norton Mobile Security heeft ontvreemd. De prijs van de volledige applicatie is voorlopig nog onbekend, maar er is wel al een gratis LITE-versie in omloop in de Android-markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business