Nieuws

Hardcopy 2011.08.26

Er bestaan meerdere tools waarmee je je schermbeeld kunt vastleggen, of een deel ervan. Zo’n tool zit zelfs in Windows ingebouwd. Is het echter je bedoeling die screenshots zo snel mogelijk naar je printer te krijgen, dan heb je aan Hardcopy een prima alternatief.

Meteen na installatie heeft Hardcopy de PrtScrn-toets opnieuw gedefinieerd. Althans, zolang het programma actief is. Zodra je deze toets indrukt, wordt het complete schermbeeld rechtstreeks naar je standaardprinter gestuurd. Met de toetscombinatie Alt+PrtScr gaat alleen het actieve venster richting printer.

[download_file]

Deze toetsen kun je ook zelf een andere functie geven en je kunt ook nieuwe toetscombinaties definiëren. Daartoe klik je het Hardcopy-pictogram in de Windows-taakbalk met de rechtermuisknop aan en kies je Toon de programma-interface. Via Opties, Snel instellen kun je de gewenste toetsen herdefiniëren.

In ditzelfde menu vind je trouwens ook de optie Functies terug. Die biedt je de mogelijkheid een andere invulling te geven aan de groene knop die standaard te zien is in de titelbalk van elk programmavenster op de voorgrond. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een rechthoekig schermdeel kunt afbakenen wanneer je deze knop aanklikt met de middelste muisknop (of het bladerwieltje).

Handig is ook dat je een specifiek ‘beeldschermobject’ kunt aanduiden, zoals een menu of een titelbalk. Alleen het geselecteerde object wordt dan richting printer gestuurd.

Normaliter worden de vastgelegde schermdelen dus onmiddellijk afgedrukt. Maar als je het zo instelt, kun je die schermafdrukken vanuit de programma-interface eerst nog op allerlei manier bewerken. Het is bijvoorbeeld mogelijk de schermafdrukken te spiegelen, te roteren of van een schaduwrand te voorzien. Niet alle bewerkingen blijken echter geheel naar wens te functioneren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business