HP klaar om WebOS te verkopen

Hewlett-Packard overweegt om zich van WebOS te ontdoen. De verkoop van het besturingssysteem kan het bedrijf honderden miljoenen dollars opbrengen.

Het is niet bekend wie de koper is of hoeveel er wordt geboden, maar anonieme bronnen hebben aan persbureau Reuters verteld dat het bedrag ver onder de 1,2 miljard dollar zit die HP destijds voor Palm heeft neergeteld. Het bedrijf kreeg WebOS in handen door de overname van Palm in juli 2010. HP zelf geeft geen commentaar op het bericht.

Koerswijziging
Afgelopen zomer kondigde de toenmalige directeur Leo Apotheker aan dat zijn bedrijf zou stoppen met WebOS-toestellen. Het mobiele besturingssysteem was onder meer te vinden op smartphones en HP’s tablet-pc, de Touchpad. Het plan was toen om het bedrijf om te vormen van een producent van consumentenelektronica tot een bedrijf dat zich focust op software en advies aan bedrijven. Daarbij zou HP ook zijn volledige pc-afdeling afstoten.

Maar intussen ligt Apotheker buiten en is hij vervangen door voormalig eBay-topvrouw Meg Whitman. Zij wil de pc-afdeling aan boord houden. Dat in combinatie met de spectaculaire verkoop van de Touchpad (die na de schrapping een stuk goedkoper werd) en een uitgelekte interne nota zorgde voor speculaties dat HP toch zijn WebOS en aanverwante producten zou houden. Maar die afdeling wordt, althans volgens Reuters, zeer binnenkort verkocht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business