Nieuws

Panasonic komt met tablets voor bouwvakkers

Hardwarefabrikant Panasonic lanceert volgend jaar twee stevige Androidtablets waarmee je kan gooien en douchen.

De tabletcomputers krijgen de merknaam Toughpad opgeplakt, naar analogie met Panasonics stevige laptops uit de Toughbook-lijn. Het 10 inchmodel, de Toughpad A1, moet in het voorjaar beschikbaar zijn voor maar eventjes 1.299 dollar.

Voor dat geld krijg je een met Gorilla Glass verstevigde Honeycombtablet (Android 3.2) met rubberen, schokbestendige behuizing. Onder al dat rubber vind je een dualcoreprocessor met een kloksnelheid van 1,2 GHz, 1 GB werk- en 16 GB opslaggeheugen en camera’s voor en achter.

[related_article id=”161563″]

Leesbaar in zonlicht
Het scherm wordt verlicht door leds en is volgens de fabrikant goed leesbaar in daglicht. De Toughpad A1 beschikt over afgeschermde poorten voor MicroUSB, MicroSD en MicroHDMI. Ondersteuning voor 4G- of 3G-netwerken is optioneel. Een gps-module is wel standaard aanwezig.

Mocht de Toughpad A1 vandaag al in de winkels liggen, dan zou de hoge prijs voor de consument misschien nog te verantwoorden zijn. Maar in de lente van volgend jaar worden de eerste tablets met vier rekenkernen en Android 4.0 Ice Cream Sandwich verwacht.

Het kleinere broertje van de A1, de B1 met zijn scherm van zeven inch, is bovendien pas in de herfst van 2012 verkrijgbaar. Uiteraard mikt Panasonic met de Toughpad-reeks op gebruikers die in zware omstandigheden werken, en voor hen primeert duurzaamheid op rekenkracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business